22 června 2012 ~ 0 Comments

Zábavní park Alton Towers Resort s horskými drahami a vodním světem

Ačkoliv v Evropě není oněch obrovských zábavních parků s horskými drahami mnoho, pár se jich najde. V Anglii je to kromě parku Thorpe třeba Alton Towers Resort mezi městy Stoke a Derby.

Na své si zde přijdou děti menší i větší, suchozemské i vodní, děti milující čokoládu i děti, co by již chtěly řidičák. Dětský, samozřejmě. A pro uvanené rodiče jsou připravené lázně s masážemi a dalšími terapiemi. Ráj na zemi?

Atrakce v zábavním parku Alton Towers Resort

Atrakcí v zábavním parku je dost na celý den a možná ještě déle. Dělí se na několik kategorií – vzrušující, vtipné a strašidelné, pro malé děti a pak takové ty nezařaditelné. Krom nich je součástí areálu ještě vodní svět, lázně a dva hotely, takže jakmile vás některá atrakce enormně zaujme, můžete v Alton Towers setrvat několik dní.

Mezi nejvíce vzrušující atrakce vhodné pro opravdové odvážlivce patří horská dráha TH13TEEN s délkou 800 metrů a přetížením až 3,2 G. Nic pro strašpytle! Neméně zábavné jsou i horské dráhy Air Rollercoaster, kdy celou dobu ležíte na břiše a Oblivion, se kterým pokoříte přetížení 4,5 G.

Menší dávku adrenalínu pak přináší atrakce v klidnější sekci parku, kde můžete sjet divokou řeku ve člunu, svézt se v důlním vláčku a ve 4D kině se podívat na film Doba ledová. Pro ty nejmenší návštěvníky si architekti Alton Towers Resortu kromě prolézaček, přelézaček a houpaček připravili třeba maketu slavné Karlíkovy továrny na čokoládu. A pokud si vaše děti troufnou, mohou ve vlastním autíčku absolvovat cvičný okruh, načež jim maršál udělí vlastní řidičský průkaz.

Atrakcí v parku je mnohem, mnohem víc, včetně vodního světa a lázní. Na jejich kompletní přehled se můžete podívat ZDE.

Kdy, kde a za kolik?

Bohužel nic není jednoduché jako třeba logaritmy, a tak i otevírací doba parku liší v závislosti na daném dni. Již na počátku plánování si tak raději ověřte, zdali mají ve vámi zamýšlení den otevřeno. Není smutnějšího pohledu než na ubrečené dítě před branami uzavřeného zábavního parku.

Zábavní park Alton Towers Resort se nachází mezi městy Stoke a Birmingham (zobrazit na mapě). Pokud nemáte k dispozici vlastní auto, můžete využít služeb pravidelné autobusové dopravy z měst Stoke-on-Trent, Leek, Nottingham, Derby či Uttoxeter. Zpáteční jízdenky stojí v závislosti na vzdálenosti od 6 do 12 liber. Jízdní řád si můžete nastudovat ZDE.

Cena vstupenky na místě stojí dospělého 43,50 liber, za dítě dáte 34,75 liber a v případě rodinné vstupenky vyjde návštěva parku jednu osobu na 32,50 liber. Mnohem výhodnější je však vstupenky zakoupit s týdenním předstihem, čímž ušetříte až 17,40 liber a navíc získáte možnost užívat si atrakce v parku v době od 9:00 do 10:00 jen s dalšími lidmi, kteří si zakoupili stejný typ vstupenky!

Leave a Reply